HTML

Buszon olvastam

Civil olvasónapló csak úgy.

Paul Auster: Brooklyni balgaságok 1.

Buszonolvasó Srác 2009.01.08. 15:58

Jó könyvnek ígérkezik. Arról szól, hogy a főhős (egy nyugdíjba vonult biztosítási ügynök) milyen baklövéseket követett el az élete során, illetőleg, hogy a közvetlen ismerősei, családtagjai mit rontottak el. Amolyan balgaságok tárháza, ami nem feltétlen eredeti ötlet, de ötletnek ötlet, és jónak tűnik. Ráadásul nagyon olvasmányos, már-már csevegősen könnyed (lájtos) a stílusa - miközben kilistázza, ki mit nézett be. Persze azt is leírja, hogy a hibáknak, rossz döntéseknek milyen következményei lettek.

Továbbá összekacsint az olvasóval, amikor elmondja a baltörténeteket, mert eközben részvétet éreztet azokkal a szereplőkkel, akik jobb esetben csak pechesek, rosszabb esetben pedig gonoszak és pechesek, és így rontanak el mindent. Nem gúnyol ki senkit, inkább csak ironizál, és mintha kicsit vigasztalni próbálná az olvasót, hogy látod, más is elkúrhatja. A nemrég befejezett Grendel-könyvben, annak is az első részében ezzel szemben lenyakazta az esendő embert, leszámolt, és reménytelenül ismétlődőnek mutatta a dolgokat. Vajon kinek van igaza?

2400 forint és 325 oldal.

 

Címkék: európa auster

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://buszonolvastam.blog.hu/api/trackback/id/tr17865574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása